Kan ik zwanger worden met medicijnen?

Als u medicijnen gebruikt en zwanger wilt worden, is het verstandig om dit van te voren met uw behandelaar te bespreken. Meestal kunt u de medicijnen die u al gebruikt blijven gebruiken, maar soms is het beter om over te stappen naar een ander medicijn.
Soms willen vrouwen zelf proberen te stoppen met medicijnen voordat ze zwanger worden. Het is dan goed om uit te zoeken, waarom u de medicijnen wilt stoppen want vaak spelen hierbij overwegingen die niet helemaal terecht zijn (zie ook: Wel of geen medicijnen tijdens de zwangerschap of bij borstvoeding?).
Zelfs als u ervan overtuigd bent dat u wilt stoppen met medicijnen is het belangrijk dit eerst met uw behandelaar te bespreken, zodat er goed gekeken kan worden wat de beste manier is om te stoppen en of er nog andere mogelijkheden zijn om u te ondersteunen of behandelen zonder medicijnen. U moet zich daarbij wel realiseren dat de kans dat u weer psychische klachten krijgt en toch weer medicijnen zult moeten gaan gebruiken, in sommige gevallen groot kan zijn. Het is daarom verstandig om met uw behandelaar van te voren af te spreken wat u gaat doen als de psychische klachten toch terugkomen en waar u deze aan herkent.

< terug naar "Psychiatrie en zwangerschap informatie"